Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonyszentlászlói Erdészet-Bakonyerdő Zrt

Gazdaság

A Bakonyszentlászlói Erdészet a Magas-Bakony észak-nyugati lejtőin és a Bakonyalján terül el változatos természeti adottságú területeken, 200-600 méter tengerszint feletti magasságban 8200 ha-on. Az Erdészet területén egyaránt előfordulnak hegyvidéki, dombvidéki és síkvidéki állományok. Területfoglalás alapján fő fafaj a cser, amit a bükk, erdeifenyő, gyertyán, akác és tölgy követ. Természetközeli erdőgazdálkodást folytatunk, aminek megfelelően 90 %-ban fokozatos felújítóvágásokkal újítjuk fel erdeinket. Évente mintegy 400 ezer csemetét ültetünk és 20 q makkot rakunk el. Éves fakitermelésünk 35 ezer nettó m3. A tűzifa jelentős részét a környékbeli kereskedőknek értékesítjük. Erdészetünk vadászterülete 6060 ha, ahol mind az öt magyarországi nagyvad megtalálható.

Közjóléti objektumaink közül legfrekventáltabb a Cuha-völgyi Kirándulóerdő és Tanösvény, ahol évente mintegy 100 ezer kiránduló fordul meg. A Cuha-völgyben halad a műemléki védettség alatt álló 11. számú vasútvonal, ami alagutakon és viadukton vezet át.

Erdészet igazgató: Kovács Attila